woensdag 31 mei 2017

TedXAnsterdamED

De laatste dag van mei, de hitte is vervangen door aangename warmte, het is kwart over zes in de ochtend.Eigenlijk is het mijn Ambassadeursdag, maar vandaag heb ik vrij!
Ik ben onderweg naar TedXAmsterdamED. Oftwel: een officieel TED-event , in Amsterdam, in het teken van educatie. Van de Onderwijscoöperatie heb ik een toegangsbewijs en dus een vrije dag, anders had ik niet kunnen gaan :)
Rond half negen kom ik aan bij Theater Amsterdam en dan kan de dag echt gaan beginnen.

Een TED-talk is in speech waarbij sprekers hun ideeën overbrengen aan een zaal met publiek. De spreker doet dat op een zo toegankelijk mogelijke manier en in maximaal 6, 12 of 18 minuten. Sinds 2009 vinden er over de hele wereld in TEDx-evenementen plaats. En op deze onderwijs-variant staat een vol programma op stapel. Het thema is "From an Outside Perspective". 

De dag is verdeeld in een aantal blokken. En nu kan ik alle inhoud op gaan lepelen, maar dat gaat natuurlijk veel makkelijker via de website waar alles is terug te vinden. Hieronder de linkjes naar de verschillende onderdelen.
Zoals je zelf kunt zien: teveel om op te noemen!

Wat levert zo een dag nou op? Nou: een heleboel. Naast de diversiteit van de sprekers (waardoor er voor elk wat wils is), levert het vooral inspiratie op. Je krijgt verschillende inzichten voorgeschoteld en je wordt meegenomen in de ideeën van een ander. En dat zet je eigen brein ook weer aan het werk.

Dan zijn er een paar honderd mensen aanwezig. En naast een paar bekenden (altijd leuk!), kom je dus vooral onbekenden tegen. En zoals onze presentator Drew (wislunde- en dramadocent aan de internationale school in Hilversum) al vertelde: "Everybody here is nice!". En dat was dan ook een directe uitnodiging om mensen te ontmoeten tijdens de interactieve onderbrekingen van de TedTalks. Zo gezegd, zo gedaan. Interessante ontmoetingen met interessante mensen! Dat alleen was het bezoek al waard.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten